065 551 34 34 office@ruskicentar.com

Овде смо представили само електронске речнике у току рада offline (без мреже Интернета). Online речника је много више, њима ће бити посвећен посебни чланак. Иако је Интернет постао доступан свима, корисно је имати најмање 1 речник за рад ван мреже. Прегледали смо речнике за професионалну употребу. Речници за учење језика овде нису укључени.

ABBYY Lingvo. Тренутно вам омогућава превод са 15 језика. Постоји неколико верзија програма са различитим обимом речника. Постоји верзија за мобилне уређаје. Бесплатна верзија је доступна само када сте у мрежи, верзија без интернет конекције можe да се инсталира и може да ради само после извршења уплате. Програм је компатибилан са оперативним системом Windows, Symbian, Mac OS X, iOS, Android.

Сајт: http://www.lingvo.ru/

Multitran. Не знају сви да постоји offline верзија овог популарног речника. Може да се инсталира на рачунарима и телефонима. Програм је компатибилан са системом Windows, Symbian и Android (преко претраживача). Тренутно вам омогућава да преведете са / на 13 језика.

Сајт: http://www.multitran.ru/c/m.exe

Promt. Овај програм има верзије за професионалну употребу. Ова могућност вам омогућава да радите заједно са Традосом.

Сајт: http://www.promt.ru/

Slovoed.  Може да преведе са / на 14 језика. Инсталира се на компјутере и лаптоп рачунаре, мобилне уређаје и Amazon Kindle. Ради са оперативним системима и iOS, Android, Windows, Symbian, BlackBerry, bada, Tizen. Речник има неколико верзија, укључујући – узкоспецијализиране тематске речнике.

Сајт: http://www.slovoed.ru/