Menu

Писмени преводи руски - преводилац за руски

Превод са овером на руски и писмено превођење без овере са руског

Преводе текстова врше само високо квалификовани преводиоци са искуством. Увек смо спремни да саслушамо Ваше жеље које се тичу стила и терминологије превода. Велико искуство имамо у превођењу научних и стручних текстова, као и у креативном превођењу реклама и пропагандног материјала. Преводилац за руски уједно је и оснивач агенције, писмени преводи на руски језик ради стручни тим са руског говорног подручја како би излазни документ био у духу руског језика.

Нудимо услуге превођења свих врста текстова са руског језика на српски и са српског на руски високог квалитета. За писмене преводе цена се обрачунава према преводилачкој страни која служи као основа за обрачун. Преводи се шаљу у истом формату у ком смо га добили на превођење.

Нека од најпознатијих дела светске књижевности написана су на руском језику. Пушкин, Јесењин, Толстој, Достојевски, Владимир Мајаковски - само су неки од великих литерата који су стварали користећи руско ћирилично писмо. Руски је званичан језик Руске Федерације, Белорусије, Казахстана, Киргизије. Кембричка енциклопедија језика наводи да руски као први или други језик говори више од 455.000.000 становника. Четврти је језик по распрострањености и један од шест званичних језика Уједињених нација.

Превођење стручних текстова одликује висока стручност за одређену област, коју је потребно да поседује одређени преводилац. Мит је да сваки преводилац може све да ради све области превођења. Ми у свом тиму имамо преводиоце који су стручни за разне области. Пажљив одабир преводиоца је важан део посла, јер он директно утиче на квалитет превода. Руски центар је водећи онлајн преводилац.

Руски језик, на основу данашњих статистичких података, заузима четврто место по распрострањености и броју говорника (око 285.000.000). Највећи је словенски језик и припада источнословенској језичкој групи. Званично и једино писмо је ћирилица, састављена од 33 словна знака.

Руски језик је званичан у државама: Русија, Белорусија, Казахстан, Киргистан, Таџикистан и регионима: Абхазија, Јужна Осетија, Транснистрија, Гагаузија (у Молдавији), Тулчеа и Констанца (Румунија), Спитсберген (Норвешка), Крим и Одеска област (Украјина), држава Њујорк (Сједињене државе).

Постоје и државе у којима руски није званичан језик, али је важан други језик. То су: Јерменија, Азербејџан, Естонија, Украјина, Грузија, Израел, Летонија, Литванија, Молдавија, Монголија, Туркменистан, Узбекистан, Немачка, Канада.

Go to top