065 551 34 34 office@ruskicentar.com

Slušalice koje prevode sa jednog jezika na drugi

Svedoci smo da tehnologija iz dana u dan uklanja prirodne barijere, spajajući ljude širom planete. Jednu od takvih barijera, odlučila je da savlada kompanija Waverly Labs. Njihove slušalice Pilot prevode sa jednog jezika na drugi u trenutku dok komunicirate.

Ova mala kompanija iz Bruklina, specijalizovala se za razvoj proizvoda koji eliminiše jezičku prepreku u komunikaciji ljudi. Dvadeset zaposlenih svakodnevno je radilo na razvoju softvera i hardvera koji danas čine Pilot slušalice.

Konkurencija u prevodilačkoj opremi

Međutim, Waverly Labs nije jedina kompanija koja je prepoznala prostor za profit u ovom segmentu. Google (Gugl), svetski lider u industriji, predstavio je Google Pixel Pods.

Pilot je za razliku od Guglovih slušalica, mnogo manjih dimenzija i prirodinije su za svakodnevno korišćenje. Bluetooth tehnologija, omogućava korisnicima Pilota da ih bežično povežu sa svojim mobilnim uređajem, ali omogućavaju im i da dele svoje slušalice sa drugim ljudima, što zapravo jeste njihova najveća prednost.

Kako sve funkcioniše

U razgovoru dvoje ljudi, jedna osoba može da poveže svoju slušalicu sa jednim telefonom, dok druga osoba može da poveže drugu slušalicu sa svojim mobilnim uređajem. Na taj način, oba učesnika razgovora nesmetano dobijaju prevod reči sagovornika, u trenutku kada ih on izgovara.

Pilot slušalice se trenutno prodaju na sajtu proizvođača, po ceni od 249 dolara.