Street Tablet Forest Mac Skycrapper Cloudsea Workingdesk Our Work Bg Bridge Iphone
Menu

Превођење руског језика

Поштовани, уколико су Вам потребне услуге стручног превођења на руски са српског језика или са руског на српски, дошли сте на право место!

Наши преводиоци су Вам на услузи. Преводи са руског језика и на руски језик брзо и квалитетно. 

Тел: 065 551 34 34

Наручите превод на руски

Све врсте преводилачких услуга које се односе на руски језик.

Другачији смо од других јер нудимо изузезно брзу услугу у Београду.

Пошаљите захтев за превод на email адресу, префикс "office"

Контакт телефон: 065 551 34 34

www.ruskicentar.com

За потпун изглед ваших штампаних издања, каталога, годишњих извештаја, упутстава за употребу и других сликовних облика брине наш преводилачки тим у сарадњи са графичким дизајнерима. Спајамо преведен текст са фотографијама, табелама и дијаграмима, укључујући и припрему за штампу. Преведени текст обрађујемо различитим графичким програмима.

Преводе текстова врше само високо квалификовани преводиоци са искуством. Увек смо спремни да саслушамо Ваше жеље које се тичу стила и терминологије превода. Велико искуство имамо у превођењу научних и стручних текстова, као и у креативном превођењу реклама и пропагандног материјала.

Нудимо услуге превођења свих врста текстова са руског језика на српски и са српског на руски високог квалитета. За писмене преводе цена се обрачунава према преводилачкој страни која служи као основа за обрачун. Преводи се шаљу у истом формату у ком смо га добили на превођење.

Нека од најпознатијих дела светске књижевности написана су на руском језику. Пушкин, Јесењин, Толстој, Достојевски, Владимир Мајаковски - само су неки од великих литерата који су стварали користећи руско ћирилично писмо. Руски је званичан језик Руске Федерације, Белорусије, Казахстана, Киргизије. Кембричка енциклопедија језика наводи да руски као први или други језик говори више од 455.000.000 становника. Четврти је језик по распрострањености и један од шест званичних језика Уједињених нација.

Превођење стручних текстова одликује висока стручност за одређену област, коју је потребно да поседује одређени преводилац. Мит је да сваки преводилац може све да ради све области превођења. Ми у свом тиму имамо преводиоце који су стручни за разне области. Пажљив одабир преводиоца је важан део посла, јер он директно утиче на квалитет превода.

Руски језик, на основу данашњих статистичких података, заузима четврто место по распрострањености и броју говорника (око 285.000.000). Највећи је словенски језик и припада источнословенској језичкој групи. Званично и једино писмо је ћирилица, састављено од 33 словна знака.

Руски језик је званичан у државама: Русија, Белорусија, Казахстан, Киргистан, Таџикистан и регионима: Абхазија, Јужна Осетија, Транснистрија, Гагаузија (у Молдавији), Тулчеа и Констанца (Румунија), Спитсберген (Норвешка), Крим и Одеса Област (Украјина), држава Њујорк (Сједињене државе).

Постоје и државе у којима руски није званичан језик, али је важан други језик. То су: Јерменија, Азербејџан, Естонија, Украјина, Грузија, Израел, Летонија, Литванија, Молдавија, Монголија, Туркменистан, Узбекистан, Немачка, Канада.

Go to top