Menu

Превођење руског језика

Поштовани, уколико су Вам потребне услуге стручног превођења на руски са српског језика или са руског на српски, дошли сте на право место!

Наши преводиоци су Вам на услузи. Преводи са руског језика и на руски језик брзо и квалитетно. 

Тел: 065 551 34 34

Наручите превод на руски

Све врсте преводилачких услуга које се односе на руски језик.

Другачији смо од других јер нудимо изузезно брзу услугу у Београду.

Пошаљите захтев за превод на email адресу, префикс "office"

Контакт телефон: 065 551 34 34

www.ruskicentar.com

Заказивање судског тумача за руски језик

Преводиоци са руског говорног подручја

Руски језик посебан је по томе што се људима са поштовањем обраћате тако да кажете њихово име, затим име њиховог оца. Тачније, ако је реч о мушкој особи, имену оца додајете наставак -ович/-евич, а ако се ради о женској особи, додајете наставак -овна/-евна. Тако, када чујете име Андреј Алексејевич, знате да се Андрејев тата зове Алексеј. Ако је реч о Александри Петровној, знате да се Александрин отац зове Петар. Преводиоци наше агенције обучени су и за директно превођење са руског на енглески језик, као и са енглеског на руски језик. Руски центар са својим преводиоцима и овлашћеним судским тумачима за руски језик пружа све врсте усмених и писаних превода.

Преводилачке услуге са руског на српски језик

Руски језик данас

Изузетан је број импресивних разлога, због којих руски језик треба проучавати и богатити властиту персоналност језиком на којем је формирана велика руска култура, развијена наука светских домета, на којем су написана књижевна дела, и створена многа друга, од највишег уметничког значаја, заврјеђујући да постану и остану дио светске духовне баштине. Руски језик је званични језик Руске Федерације, као и Белорусије, Казахстана и Киргизије. И даље је жив у земљама, некадашњим чланицама СССР-а, али и целом свету, посебно у САД-у, Канади, Њемачкој, Израелу и другим државама, где се због великог броја емиграната штампају и листови на руском, а постоје и радио и ТВ-станице на руском језику. Руски ћете чути на свим меридијанима, а њиме, као матерњим, или другим језиком, говори чак око 500 милиона људи у целом свету. Руски је на четвртом месту по распрострањености у светским размерама, а седми као матерњи, јер се у том смислу изјашњава нешто преко 160 милиона људи. Од значаја је напоменути да је руски, поред енглеског, француског, шпанског, кинеског и арапског, један од шест официјелних језика у Уједињеним нацијама. Забележено је и да је године 1999. проглашен за четврти најутицајнији језик у свету.

Руски припада источној групи словенских језика, а потиче из прасловенског, из првог миленијума. На основама источнословенског, тј. староруског, у 14. и 15. веку настаје савремени руски језик. Руски има своје, руско писмо, са ћирилицом у основи. Од најпознатијих дела, насталих на пребогатој народној, усменој традицији, (међу најстаријим „Слово о полку Игореве“ и „Повесть временных лет“ као дјело Средњег вијека), велика руска књижевност се потом ослањала на западноевропске узоре, (класицизам, романтизам, реализам) успијевајући да на високоумјетнички начин одговори европској литератури и културном изазову, уз властита књижевна остварења која чине неотуђиви дио глобалне културе. Имена Гогоља, Пушкина, Љермонтова, Тургењева, Достојевског, Толстоја, Чехова, петорице руских писаца нобеловаца, Буњина, Пастернака, Шолохова, Солжењицина и Бродског, и многих других руских мајстора пера златним словима су уткана у велику светску књижевност. Незаобилазно је име оца руске научне и уметничке мисли Михаила Васиљевича Ломоносова, чије име носи највећи руски универзитет у главном граду Руске Федерације Москви.

Go to top